MINNE MÖKKILÄISEN HYÖTYJÄTTEET, ISOT JÄTE-ESINEET JA VAARALLISET JÄTTEET?

Metsä-Sairilan jätekeskus ja pienjäteasemat

Kodin hyötyjätteitä, isoja jäte-esineitä, metalliromua, puutarhajätteitä,
käsiteltyä puuta, puhdasta puuta, kestopuuta, rakennusjätettä, sähkö- ja elektroniikkaromua ja vaarallisia jätteitä voi toimittaa Haukivuoren, Ristiinan ja Suomenniemen pienjäteasemille tai Metsä-Sairilan jätekeskukseen.

Ekopisteet

Hyöty- ja pakkausjätteet voi toimittaa sekä Metsäsairilan että Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n ekopisteille. Niissä vastaanotetaan pisteestä riippuen kartonkia, lasia, metallia, pahvia, muovia, paperia ja tekstiilejä.

Vaarallisten jätteiden ja käytöstä poistettujen sähkölaitteiden vastaanotto

Vaarallisia jätteitä ja käytöstä poistettuja sähkölaitteita otetaan vastaan Metsä-Sairilan jätekeskuksessa sekä pienjäteasemilla Haukivuorella, Ristiinassa ja Suomenniemellä ja Mikkelin Ekotorilla.

Sähkölaitteita voi palauttaa myös kauppoihin ilman ostovelvoitetta, kun kyseessä on pisimmältä ulkomitaltaan enintään 25 cm oleva sähkölaite ja kauppa on pinta-alaltaan vähintään 200 m2  sähkölaitteita myyvä erikoiskauppa tai pinta-alaltaan vähintään 1000 m2 oleva päivittäistavarakauppa. Suuremmat sähkölaitteet voi palauttaa mihin tahansa kauppaan uuden laitteen oston yhteydessä.