Multa

Valmistamme kasvualustatuotteita kestävän kehityksen mukaisesti, hyödyntäen oman kompostointilaitoksemme maanparannuskompostia ja muita kierrätysmateriaaleja. 

Nouto ja toimitustapoja on useita ja voit valita niistä itsellesi sopivimman. Jos tarvitset pienen erän, voit hakea sen kevytperävaunulla, kuormaamalla sen itse. Voit myös hakea isommalla kuljetuskalustolla, esimerkiksi traktorilla tai omalla kuorma-autolla, me hoidamme silloin kuormauksen. Kuormaamme multaa ma-pe klo 7-15 välisenä aikana. Kasvualustaa on myös saatavan kohteeseen toimitettuna kuorma-autokuormittain. Yhteistyökumppanina toimii Mikkelin Autokuljetus Oy, jonka tilauskeskuksesta voit tehdä tilauksen, p. 020 735 3910.

Metsäsairilan nurmikkomulta

Metsäsairilan nurmikkomulta on kompostilannoitettu kasvualusta, joka sopii erityisesti nurmikon ja yleiskasvualustaksi viherrakentamiseen.

Nurmikkomulta valmistetaan sekoittamalla turvetta, humusmaata, maanparannuskompostia, hiekkaa ja moreenia. Sekoitetut materiaalit seulotaan 25 mm rumpuseulalla. Nurmikkomullassa pyritään hyödyntämään kierrätysmaa-aineksia ja näin säästetään luonnonvarojen käyttöä. Tuote saattaa sisältää vähäisiä määriä epäpuhtauksia (muovia ja lasia) ja tuulilevitteisiä rikkakasvien siemeniä, koska tuotteen valmistuksessa käytetään kierrätysmaa-aineksia. Tuotannon aikana tuote seulotaan mahdollisimman tarkasti epäpuhtauksien poistamiseksi. 

Levitys ja kylvötyö kannattaa tehdä mahdollisimman pian kasvualustan rikkaruohottumisen estämiseksi. Kasvualustaa istutusalueilla käytettäessä suositellaan katemateriaalien käyttöä. Tuote tiivistyy perustamisvaiheessa noin 20 %.

 

  €/t (alv 0 %) €/t (alv 24 %)
Nurmikkomulta 12,20 15,13

 

Metsäsairilan istutusmulta

Metsäsairilan istutusmulta on kompostilannoitettu erityisesti istutuksille.

Istutusmulta valmistetaan sekoittamalla turvetta, maanrakennuskompostia, hiekkaa ja moreenia. Sekoitetut materiaalit seulotaan 25 mm rumpuseulalla. Tuote saattaa sisältää tuulilevitteisiä rikkakasvien siemeniä ja tämän vuoksi suositellaan katemateriaalien käyttöä istutuksilla. Tuote tiivistyy perustamisvaiheessa noin 20 %.

 

 

  €/t (alv 0 %) €/t (alv 24 %)
 Istutusmulta 15,21 18,86

 

Metsäsairilan vihermulta

Metsäsairilan vihermulta on lannoitettu ja kalkittu yleismulta kaikenlaiseen viherrakentamiseen.

Vihermulta valmistetaan sekoittamalla turvetta, hiekkaa ja moreenia. Sekoitetut materiaalit seulotaan 25 mm rumpuseulalla. Lannoitus ja kalkitus tehdään viljavuustutkimuksen suosituksen mukaisesti. Tuote tiivistyy perustamisvaiheessa noin 20 %.

 

  €/t (alv 0 %) €/t (alv 24 %)
 Vihermulta 18,51 22,95

 

Vihermultaa on myös peräkärrymyynnissä kesäaikaan. Henkilöauton peräkärrykuorman hinta on 25 €.