SOPIVAT ASTIAT TALOYHTIÖN JÄTTEILLE

Taloyhtiöiden jätehuollossa käytetään pääsääntöisesti pinta-astioita (140-660L). Astioiden kokoon, määrään sekä lajiteltaviin hyötyjätteisiin vaikuttavat mm. taloyhtiön huoneistojen lukumäärä.

Kun hankitte uutta jäteastiaa, niin varmistattehan, että se on pyörällinen, konekuormaukseen soveltuva ja tehty säiden vaihtelun kestävästä muovista. Hyvä merkki laadusta on usean vuoden runkotakuuaika ja se, että jäteastiassa on selvästi näkyvissä astian merkki ja valmistajan leima. Jäteastioita myyvät Metsäsairila Oy, rautakaupat ja useat jätteenkuljetusyritykset.

Lajittelu taloyhtiöissä

Taloyhtiöissä, joissa on 5 tai useampi huoneisto, on jätehuoltomääräysten mukaan oltava omat astiat sekajätteen lisäksi biojätteelle, lasille, metallille ja kartongille. Pienemmissä taloyhtiöissä tulee olla omat astiat sekajätteelle ja biojätteelle, mutta lasin, metallin ja kartongin erilliskeräys on vapaaehtoista.

Jäteastioiden kunnossapito

Lumitöistä, hiekoituksesta, siivouksesta, keräysvälineen korjauksesta ja puhdistamisesta yms. kunnossapidosta vastaavat keräysvälineiden haltijat.