17.09.2019

Vaarallisen jätteen ja sähkölaitteiden POP UP –keräys Anttolassa ja Otavassa

Metsäsairila Oy järjestää POP UP -keräystapahtumat Anttolan torilla (Satamatie, Anttola) 18.9.2019 klo 12–18 sekä Otavan Nesteellä (Hirvensalmentie 2, Otava) 25.9.2019 klo 12–18. Tapahtumissa otetaan vastaan kotitalouksien vaarallisia jätteitä sekä pieniä sähkölaitteita. Tapahtumissa on myös jäteneuvontaa.

POP UP –keräykseen otetaan vastaan veloituksetta kotitalouksien käsin kannettavia pienikokoisia sähkölaitteita ja vaarallisia jätteitä. Pieniksi sähkölaitteiksi luetaan kaikki mikroaaltouunin kokoiset ja sitä pienemmät sähköllä, paristolla tai akulla toimivat laitteet. Vastaanotettavia vaarallisia jätteitä ovat mm. maalit ja liuottimet, öljyt ja öljysäiliöt sekä kodin kemikaalit, joista löytyy vaarallisen jätteen merkki.

Keräystapahtumissa ei voida ottaa vastaan asbestia, kyllästettyä puuta, ilotulitteita tai muita räjähteitä, isoja sähkölaitteita (esim. pesukoneita tai kylmälaitteita) eikä 200 l öljytynnyreitä. Asiakkaan on pystyttävä itse kaatamaan tuomansa öljyjäte keräyspaikalla oleviin säiliöihin.

Keräystapahtumilla halutaan tarjota vaarallisten jätteiden ja pienien sähkölaitteiden keräyspiste päivän ajaksi alueille, joilla ei ole Metsäsairilan järjestämää vastaanottopaikkaa näille jätteille. Tapahtumilla halutaan helpottaa kierrätystä ja madaltaa kynnystä lajitella vaaralliset jätteet ja sähkölaitteet oikeisiin jakeisiin.